Totaal aantal pageviews

donderdag 4 augustus 2016

Herten/vossen en duintocht 14 mei 2016


Voor we aan deze tocht begonnen kreeg ik een tekst die ik graag door wil geven:
“Zolang we werken aan het creëren van licht voor anderen, verlichten we ook ons eigen pad!



  Vandaag gingen we op uitnodiging van Ton een tocht maken in de AWD. Dit was al een poos geleden afgesproken. De agenda’s waren in oktober al naast elkaar gelegd en vandaag was het dan zover. De groep was in de loop van de tijd wel veranderd, maar dat was geen enkel probleem.  We hebben genoten!



Na een voor ons lange rit naar Zandvoort, wij waren op vakantie in Udenhout en eeen heerlijke kop koffie en een toiletbezoek gingen we van start. En al snel zagen wij de eerste herten. Wat bijzonder denk je dan!!! Maar later blijkt, je ziet er honderden!! Het eerste stukje was bekend terrein maar al snel gingen we een ander pad op dan de vorige keer.

 
Op het eerste bruggetje komen direct de fotocamera’s te voorschijn. Want deze keer is de snelheid van de tocht niet belangrijk, ook de afstand niet, het is een kodakmomententocht!
 

Het is heerlijk wandelweer, misschien een beetje fris voor de tijd van het jaar. Wel een gure wind, maar gelukkig niet veel regen en dat is fijn. De regenkleding hoeft niet aan.


Naast de vele herten zien we ook veel bomen die of omgewaaid zijn of door blikseminslag zijn getroffen. Ook komen we veel bloeiende bomen tegen en de vlinders zien we ook. Het is werkelijk een prachtig stuk natuur waar we doorheen wandelen. Het is volop genieten!



Voor we aan de koffiestop toe zijn krijgen we van Ton nog uitleg over het gebied waar we zijn en op welke stukken we niet mogen komen omdat dat gebied echt het waterwingebied is.


Na nog heel veel herten te hebben gezien is het dan toch echt tijd voor de koffie met……


Wij hebben veel plezier in het lezen van de tegeltjes die er aan de wand hangen. Niet alleen in dit restaurant hangen veel tegeltjes met spreuken. Ook onderweg op de paaltjes komen we steeds leuke spreuken tegen. Eén ervan sprak mij erg aan en die wil ik hieronder graag laten zien.

 
Op het nieuws hoorden wij dat er veel bomen in de bloei staan. En dat door het weer dit jaar allemaal tegelijk. Dat geeft veel geel stuifmeel. En dat hebben we ook op de foto vastgelegd.
 

Na de koffiestop gingen we richting de vossen. Het duurde even voor we in het gebied van de vossen waren. We liepen ook nog een stukje verkeerd. Dus omkeren en het goede pad opgaan. Maar voor ons geen probleem, we zagen nog steeds kans om foto’s te maken en nog steeds genoten we van de mooie natuur en we verbaasde ons over het heldere water wat we door de watergangen die we zagen.



Onze gids Ton bracht ons in het gebied waar je de meeste vossen kunt spotten. In oktober hebben we hier zeker wel 5 vossen gezien. Ze waren toen mooi van kleur. Nu waren er veel minder vossen en ook minder mooi van kleur. Dat er nu minder vossen zijn kan misschien komen omdat ook de vossen in het voorjaar jongen hebben en dat de kleur minder is kan komen doordat ze minder voedsel kunnen bemachtigen. Van de herfst hingen de struiken vol met bessen, nu na de winter komt alles weer in bloei. Maar we hebben de vossen gezien. Hieronder een aantal foto’s.


Nadat wij onze boterhammen opgegeten hadden werd het tijd om weer op te breken en gingen we richting het pannenkoekenhuis waar we ‘s morgens gestart zijn. Daar hebben we de dag afgesloten met een drankje en toen werd het tijd om afscheid te nemen en Ton hartelijk te bedanken voor de mooie route die hij voor ons had bedacht.
Het was een prachtige dag en er zijn veel foto’s gemaakt. We kijken alweer uit naar een volgende tocht! Ik weet dat Ton nog een mooie tocht in zijn gedachte heeft. Ik mocht de primeur daar van hebben toen hij hem voor het eerst ging lopen.


 






 


       

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten