Totaal aantal pageviews

zaterdag 4 juni 2022

Vissenloop 21 mei 2022

 


De Vissenloop wordt dit jaar voor de 5de keer georganiseerd en voor dit lustrum ben ik wel te porren. Normaal is de Vissenloop ook op zondag, maar voor het lustrum wordt een uitzondering gemaakt, ook omdat we over de nieuwe zeesluis lopen. Annette gaat ook en omdat zij via Breukelen gaat, heb ik gevraagd of ik mee kan rijden. Cees brengt mij dus 's morgens vroeg naar Breukelen, echt heel fijn. Hij heeft dan verder de dag de beschikking over onze auto. We hebben om 06.10 uur afgesproken in Breukelen en ik wil er echt op tijd zijn, dus gaan we om 05.50 uur de auto in. Vanaf Breukelen is het nog een half uur naar Velsen-zuid want daar start tegenwoordig de Vissenloop, in het Telstar stadion. De startkaart en de bestelde loten moeten we daar afhalen. Deze organisatie stuurt niets op via de post, dat bespaart en het is echt prima geregeld. Hier blijkt al uit dat het een perfect geregelde organisatie is. 

Zoals gezegd, heeft Annette mij in Breukelen opgepikt, Richard reed ook met Annette mee en Petra staat bij de start op ons te wachten. Gezellig met z'n vieren op pad. Voor Petra is het een thuiswedstrijd.  Voor Willem wel jammer dat hij er niet bij is, de splitsing met de 40 km is vandaag niet direct na de start locatie, we hadden zeker 900 meter samen op kunnen lopen. 

De route staat echt heel goed aangegeven en we lopen gezellig te kletsen met elkaar. Ik heb met Petra nog niet zo vaak gelopen, dus een mooie afstand om beter kennis te maken. Met Richard heb ik al vaker gelopen maar niet zo vaak als met Annette en Willem en andere uit de groep. 


Het is niet echt een tocht met heel veel verleden of een herinneringstocht die we ook vaak lopen, dus op dat punt zal je vandaag niet zoveel "weetjes" of "kennis" linken in mijn blog vinden. Het is vooral een 40 km tocht in de voorbereiding op de N4D. Al vrij snel zijn we het met elkaar eens, als deze tocht zo goed geregeld blijft als op de eerste kmters dan gaat deze tocht een concurrent worden van de Kippenloop en het zeker winnen omdat deze tocht een veel vriendelijker karakter heeft qua prijs. We zijn het er met elkaar over eens, ook wij letten er op hoeveel inschrijfgeld en brandstof een wandeltocht kost.


Dat ook deze wandeltocht niet zonder gevaren is blijkt wel uit het bordje wat ik langs de weg vind. Gevarenzone?????? Uuuhhh wat heeft dit te betekenen?? We lopen snel door want we ruiken de koffie en hebben er onderhand echt zin in en wat maken we mee op de eerste rust?? Wil je het weten???

We laten eerst onze stempelkaart aftekenen en gaan dan zitten voor de koffie. Staan er nu griotten op tafel?? Of zijn het toch suikerklontjes van rietsuiker????? Of ze echt geproefd zijn?? Ik weet het niet, maar vraag er eens naar als je ons tegenkomt. En hoe de koffie smaakt?? Cappuccino is er niet, maar koffiemelk??? Het is een heel verhaal. Het zit de bediening niet mee, laten we het daar op houden.

We rusten even en houden een sanitaire stop en dan gaan we hup weer verder want om na 12 km aal uitgebreid te gaan rusten is wat overdreven.

We komen langs een aantal knappe dames en dan komen we ineens langs een verzorgingspost. Heerlijk een krentenbol en we horen dat er bij de voorinschrijving al ruim 2.000 inschrijvingen zijn en dan kan er op de dag zelf ook nog ingeschreven worden.

En om nog eens te laten zien hoe zorgvuldig er met de wandelaars wordt omgegaan een foto.


De route gaat het terrein van Landgoed Beeckestein op en daar stuiten we op een bruidje. We maken een compliment over haar mooie outfit en ook over de outfit van de bruidegom.


Op Landgoed Beeckestein komen we nog een kabouterhuisje tegen en een vleermuizen kastje en natuurlijk op de ....


Bij het theehuis op het landgoed is een stempelpost en hier staat ook een koor te zingen. Wat een fantastische organisatie is het vandaag!!



Er roepen nog ruim 20 km, dus we moeten weer verder. En zo komen we  door Oud Velsen heen, we zijn op weg naar de pont.




En zo komen we bij het Noordzeekanaal uit. We liepen inmiddels al zonder jasje, maar die wordt direct aangetrokken want het is hier behoorlijk fris. Nog een klein stukje, we zien de pont al liggen!! En die moet ons naar de overkant brengen.

Maar voor we de pont opgaan is er nog een klein feestje, eindelijk weer een wandeltocht zoals in de vorige tijd!! Wat hebben we dit gemist!!



En dan worden we ingescheept. Auto's kunnen er niet op het wordt een veerboot met wandelaars en een paar fietsers. Wil je weten hoe het er uit ziet? Een fotootje gemaakt hoor! En dan moet je het ook ergens over hebben en we hebben het over een beklimming van de Mont Ventoux volgend jaar met Monique, Annette en ik en wat zie ik op een shirt???

Aan de overkant gaat de tocht verder, we gaan richting de nieuwe Zeesluis, maar voor we daar zijn hebben we nog een stempelpost en wie staat daar???? Wie gaat de stempelkaart aftekenen?


Na het afstempelen gaan we aan de koffie. Even zitten zodat we daarna uitgerust richting Zeesluis kunnen. 


Het is echt een machtig stuk werk, je voelt je klein op zo'n sluis. We zijn op weg naar de volgende stempelpost en dat is en beetje een vreemde, we moeten naar het restaurant "De kop van de haven" als we daar zijn wordt de stempelkaart gestempeld en moeten we terug naar waar we vandaan komen, dus we komen de andere wandelaars tegen.


De route gaat door de visserijhaven Annette vertelde dat de tocht eerdere jaren vanuit de haven startte, waar we nu starten is veel beter. We gaan richting d vuurtoren. Na de vuurtoren gaat het richting Bunkermuseum en ik moet aan Rob denken die zoveel van bunkers en zo af weet.
Wil je ook meer over de bunkers en het museum weten, klik hier


We gaan over de Kennemerboulevard en komen zo bij Zilt aan Zee. Hier is een stempelpost en we hopen allemaal dat we nu een stuk langs zee gaan lopen, maar....nee dat niet.


We gaan de duinen door en zo komen we bij IJmuiderslag. Dat is bekend van de 30vanZandvoort.
Ook de trap die we op moeten is erg bekend. We komen hier allemaal bruiloftsgasten tegen en we spreken hen aan. Dan vertellen ze dat ze via een speurtocht op weg zijn naar de feest locatie aan het strand. Bruid en bruidegom zijn ook liefhebbers van de wandelsport en hebben een speurtocht bedacht. 

We slingeren nog wat door verschillende paden en wegen. En zo komen we bij de volgende stempelpost, de natuurspeeltuin "Zeewijk".


Het laatste stuk van de route is aangebroken nog zo'n 5 km te gaan en we zijn bij de finish. Soms zit de één er even doorheen en dan de ander. Meestal heb ik op het laatst nog wel wat energie over. Op een stuk waar we echt in ganzenpas gaan loop ik voor op. En ja, dan zet ik vaak even aan en zo komen we bij weer een trap. Gelukkig gaat die naar beneden zodat we bij een oud treintrace komen.


We komen nog langs de watertoren in IJmuiden en zo gaan we richting de finish die op Plein 1945 is. Het laatste stuk lopen we door winkelend IJmuiden heen en of dat zo leuk is? Ik vind van niet na 39 km, maar ach het is niet anders en de mensen proberen er een gezellige finish van te maken.



De organisatie heeft er echt werk van gemaakt en als we binnen zijn worden we allemaal getrakteerd op kibbeling. De loten worden gecheckt en helaas geen prijs. 


De medailles zijn deze keer voor de jonge wandelaar, wij worden allemaal verwend met een setje onderzetters met foto's die aan deze Vissenloop herinneren.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten