Totaal aantal pageviews

zondag 5 januari 2020

Groene Woud kuiertocht 4 januari 2020



Vandaag staat er weer een WS78 tocht gepland! Na rondje appen gaat de voorkeur naar Oisterwijk uit. Het is wel een behoorlijk stukje autorijden voor 20 km. maar ik heb er reuze zin in. Jaren geleden hebben wij hier gekampeerd en de natuur van de bossen met vennetjes en de Kampina trekt mij altijd.
Ik heb met Silvia afgesproken te carpoolen en Gerie en Anja komen rechtstreeks. Daar is het niet zo ver voor.
We zijn mooi op tijd, maar dan blijkt het toch even lastiger te vinden dan we dachten. Er wordt hier veel veranderd. Maar we zijn dan ook echt in het startschot van 09.00 uur binnen om aan te melden. Dat treft, de lange rij is inmiddels weg. Nog even een sanitaire stop en we kunnen vertrekken.

O ja, toch niet goed voorbereid, want nu lees ik (als ik dit schrijf) dat het aanmelden in het restaurant bij Robèrt is!! Je weet wel... klik hier

En ja KVL???? Ik had geen idee, maar nu wel. Het gaat hier om een terrein waar Koninklijke Leerfabrieken hebben gestaan. Meer weten? klik hier


De tocht gaat eert door de winkelstraat van Oisterwijk. Mij wel bekent van de kampeervakantie, jaren geleden. Dan gaan we nog een stukje richting de camping om dan af te slaan en er een echte WS78 tocht van te maken.



Bert en Sylvia lopen ons achterop, zij hebben de pas erin, gaan ook voor de 40 km. Vanmorgen heb ik Wyp al gezien en een hand gegeven. Hij vertelde dat Elmy er ook was. Die heb ik nog niet gezien maar dat komt vast goed.

Wat ik al gehoopt had, we gaan richting Kampina!! Kampina, ja en nee geen Campina!
Ben je geïnteresseerd, klik hier


En dan...…. wordt ik van achteren bij mijn schouders gepakt!!! Elmy loopt mij achterop! Leuk, hoewel deze wandelaarster heeft de afgelopen weken veel meegemaakt. Even hebben we het er over. Dat is ook samen wandelaar zijn hé? Mooie en minder leuke momenten met elkaar delen en er voor elkaar zijn door te luisteren. Dan loopt Elmy door. Wat is dat, iedereen haalt ons in? Dat ben ik niet zo gewend, meestal ben ik degene die inhaalt!! Tempo er uit? Even testen, nee hoor bij mij niet, het komt zeker door alles wat we te vertellen hebben aan elkaar.


En ja, bovenstaande paadjes langs het water zijn ook niet voor iedereen even prettig. Zelf heb ik er niet zoveel moeite mee, komt zeker dat ik opgegroeid ben rond het water. En misschien heeft het ook met het profiel van je schoenen te maken, nou ja mijn schoenen moeten eigenlijk naar de schoenmaker voor nieuwe zolen, alleen kan ik ze niet zo erg missen.

Het is vandaag echt genieten van de natuur, ook de Oisterwijkse bossen en vennen zijn geweldig! Neem eens een kijkje, klik hier


Op 1 van de foto's hierboven staan "groenachtige" paaltjes, waar die voor zijn vraag ik me nog steeds af. Ik ben benieuwd wie me hier een antwoord op kan geven.

We beginnen onderhand uit te kijken naar de rust, mooi op de 10 kilometer!! Niets te mopperen over de afstanden van deze tocht. Trouwens dat hoef je bij WS78 nooit. Alleen misschien over de zwaarte van de tochten, als je onverhard niet zo gewend bent of eigenlijk liever over asfalt loopt.

Het buurtschap De Logt is wel een geasfalteerde weg en ja, daar is de rust. Het is er erg druk en warm binnen. Maar wel fijn een binnenrust! Even geduld, de brillen beslaan dus is het lastig om iets te onderscheiden. Maar het komt goed! Een koffiepost en soeppost in één. Dit komt omdat de 40 kilometer hier nog een keer terugkomt. Wij gaan vanaf dit punt weer richting de finish.


We besluiten om de sanitaire stop even te verplaatsen naar de volgende rust, vast beter dan een dixie.
Al snel komt hier de splitsing aan. de 40-lopers gaan hun "lus" maken.


De laatste 10 kilometers zijn nog een keer in tweeën geknipt, dat betekent straks nog een fruitpost! Met, jjaaa een dropje/snoepje voor onderweg!


Dan gaan we verder en na weer een bruggetje en een ven te hebben gehad hoor ik ineens woody woodpacker. Een aantal wandelaars hebben hem al ontdekt, dus een foto maken moet niet zo moeilijk zijn, denk je. Vliegt dat beest net weg als ik hem wil vastleggen!!!


Dan komen we weer bij een paadje wat best uitdagend is. Ik vind het leuk en maak er een plaatje van, dan hoor ik achter mij "hier maak je toch geen foto van onder het lopen?" Ik wel dus en eigenlijk best goed gelukt en geen nat pak!
We lopen nog over een stuk Rotterdam! Rotterdam??? ja, Rotterdam! Hier ligt het puin uit Rotterdam wat door de Duitsers in de oorlog is gebruikt om hier verharding aan te brengen om een munitieopslagplaats te kunnen bereiken.


Zo komt Oisterwijk weer in zicht! Het was een prachtige tocht, ik heb reuze genoten!! Gelukkig staan er nog een aantal WS78 tochten op het programma. Misschien een 40 km. lopen in Bodegraven??? Jammer dat Bussum niet in mijn agenda past, maar Amsterdam en Bodegraven staan genoteerd!


We gaan ons afmelden, ik haal mijn eerste stempel in het nieuwe kilometerboekje en dan gaan we van de koffie genieten. Het was gezellig, dank je wel Gerie, Anja en Silvia!!

We gaan nog even kijken naar de bakkerij van Robèrt en wie loopt daar?? Robèrt himself! Nadat de inkopen in het winkeltje zijn gedaan, zoeken we de auto's op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten