Totaal aantal pageviews

zondag 31 maart 2019

30vanZandvoort 30 maart 2019




Het is een beetje een traditie aan het worden, de laatste zaterdag van maart gaan we met z'n allen naar Zandvoort aan de Zee!!
Ook dit jaar weet ik dat er veel bekenden zullen zijn. Vorig jaar vonden we de oplossing van Ron wel een heel goede. Je auto elke stations voor Zandvoort parkeren en dan het laatste stukje met de trein. Omdat je vanuit Breukelen een half uur moet wachten op de trein naar Zandvoort, besluit Silvia met de auto te gaan en ik kan meerijden!! Wel fijn want dan zijn we vanmiddag ook een beetje op tijd thuis. En omdat we dat allebei wel zien zitten spreken we om 06.00 uur bij mij af.
Anja gaat dit jaar niet mee en verder hebben we met niemand echt afgesproken, we zien wel. Het is wel erg gezellig om in een grotere groep te lopen, maar het houdt ook vaak op omdat je langer moet wachten en ieder zo zijn voorkeuren heeft.
Onderweg halen op de A2 halen we André en Michel in, als je het over de duivel hebt ……….!!
Als Silvia de auto op de P&R parkeert is er nog plek genoeg. De trein vertrekt om 06.56 uur en we stappen in. Dan zitten we in een coupe waar we misselijk worden van de lucht, dus een andere plek zoeken, de trein zit nog lang niet vol.
Eenmaal in Zandvoort aangekomen lopen we naar het circuit en we weten dat aan het begin een groep dixies staan, daar gaan we eerst heen.



Dan eerst mijn bestelde shirt ophalen om daarna te starten. Het startschot is net gegeven en André en Michel staan in de dringende meute die allemaal als eerste weg willen zijn. Wij laten onze kaart afstempelen en vertrekken 5 minuten later.


We kiezen direct voor het strand, ik vind dat altijd het leukst. Er is ook de mogelijkheid om eerst een stuk over de boulevard te lopen. Na een kleine 3 km komen we bij de eerste strandtent aan waar gestempeld moet worden. Vorig jaar gingen we hier al aan de koffie, nu lopen we na het ophalen van de stempel door. Langs de kustlijn wel te verstaan.



De volgende stempelpost is bij het Strandpaviljoen Beach Inn. Daar hebben we 2 jaar geleden een slechte ervaring gehad, heel lang moeten wachten op onze koffie. Het lijkt er op of zij het nu beter georganiseerd hebben. Wij besluiten om in principe 1 keer te rusten, dat moet ook makkelijk lukken op de 30 km.


We lopen langs de rand van IJmuiden en Silvia en ik rekenen uit dat we hier meer dan een uur eerder lopen dan vorig jaar. Na een poos gaan we de duinen weer in en bij de ingang van het pad staat elk jaar iemand met een apart item. Dit jaar is hij nog niet zo ver, hij kleedt zich aan.


Het prachtige duingebied naar de Duin en Kruidberg gaan we nu door. Het is hier zo fantastisch mooi. Het zijn hier beste hele klimmen, maar het uitzicht is echt mooi. Ik loop te denken of dit gebied geschikt is voor een trainingsdag voor de Mont Ventoux. Maar eens goed naar kijken en waar ik dan ga overnachten? Nou het Landgoed misschien?


Wil je meer over het Landgoed weten? klik hier
Op het Landgoed gaan we aan de koffie en nemen we een uitgebreide rust. We zitten heerlijk in het zonnetje en genieten ervan. Het is nog heerlijk rustig en als we er een opmerking over maken, krijgen we te horen dat de grote menigte nog moet komen. Ik app naar Michel waar zij zitten en zij blijken op het tweede terras te zitten en wij op het eerste. We appen wat heen en weer. Dan ritsen we werkelijk de pijpen van onze broeken, inmiddels lopen we ook al in ons t-shirt! En dat op de laatste zaterdag in maart! We gaan nog even voor een sanitaire stop en dan op naar de finish!
We lopen langs de ruïne van Brederode, ik heb er geen foto's van gemaakt, dat heb ik andere jaren al gedaan.
De volgende stempelpost is 20,5 km bij het Openluchttheater Caprera. Ook hier worden we verwelkomt op de stempelpost met een heerlijke krentenbol en een pakje drinken.


Andere jaren gingen we altijd met de groep bij het pannenkoekrestaurant bij het kopje van Bloemendaal rusten. Dit jaar besluiten we om door te lopen. We zitten eigenlijk al meer dan vol en we lopen lekker, dus besluiten we verder te gaan. We lopen door een buitenwijk van Bloemendaal en zo komen we na 3 km alweer in Overveen aan. Hier heb je de mogelijkheid om de trein te pakken naar Zandvoort, maar dat is natuurlijk geen optie want over 6,5 km zijn we bij de finish.


Op de stempelpost Overveen krijgen we traditie getrouw een mandarijn. Die laten we ons lekker smaken en dan gaan we voor het laatste stuk. Ik herinner me hier de kerk met de kerktoren. Andere jaren is de koster ons altijd aan het dollen door de klok vast een uur vooruit te zetten. Dit omdat de zomertijd vannacht in gaat. Dit jaar staat de torenklok op de gewone tijd.
We gaan naar Kraantje Lek en dan merken we ineens op dat het tempo er gewoon uit is, we lopen allebei te duwen, het onverharde zijn we duidelijk zat, of komt het soms omdat we bij de rust halverwege een beetje te diep zijn gegaan. Eigenlijk liepen we het laatste stuk voor de rust met een te lege maag. Maar niet getreurd we herpakken ons en gaan het Visscherspad op. Op dit pad is het altijd oppassen met de fietsers die hier zijn, de organisatie heeft waarschuwingsmeldingen geplaatst.
We komen bij het bordje van de laatste kilometer en de verrassingspost. Oversteken, nog een stukje door Zandvoort en daar is de finish!!!! We hebben het weer gedaan!!


We zijn binnen en na onze laatste stempel, krijgen we als echte helden een medaille om gehangen. We gaan onze stempel in het kilometerboekje halen en dan staat daar ineens Aad voor mijn neus!!!
Dat is leuk zeg!!! Gewoon even heel kort kletsen, jammer hij komt dit jaar niet naar Weurt!!! Maar hij gaat heel veel andere leuke wandeltochten lopen!! Aad maakt wel een leuke foto van ons.
We gaan een plekje zoeken om wat te drinken, daar hebben we wel zin in.


Dan wordt het tijd om op te stappen, we gaan de trein opzoeken en ja hoor als we op het station aankomen staat de trein al op ons te wachten. Als er in de trein zitten zien we nog heel wat wandelaars lopen. Rond 16.15 uur zet Silvia mij thuis af. We hebben een heerlijke wandeldag gehad!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten