Totaal aantal pageviews

zondag 25 oktober 2020

De Zilk, waterleidingduinen en strand 23 oktober 2020

 



Vandaag stond de reis naar Ameland in de agenda. Morgen stond de Slik en Zand wandeltocht gepland. Maar zoals alles anders is dit jaar, ook de afgelaste wandeltocht op Ameland. Tot het laatst toe stond deze tocht nog open, maar na de laatste coronaregels en de grote getallen van besmettingen, kon het niet anders dan dat deze tocht ook niet door gaat. Geen evenementen.



Daarom spreken wij (Silvia en ik) af om een mooie tocht op te zoeken om er een heuse wandeldag van te maken. Na wat appen besluiten we af te reizen naar De Zilk, Het is een Groene bus Wissel maar die tocht is ook mogelijk met de auto. We parkeren op het parkeerterrein en kopen een kaartje om het duingebied in te mogen.
De beschrijving gaat lekker, "volg een vaag graspad" en even verder op "een lage duinpan"!!! Uuuhh wij komen uit het Groene Hart, wat is een duinpan????


En een vaag graspad??? Wij hebben net geprobeerd om met een beschrijving in de hand een alternatieve Sallandse wandelvierdaagse te lopen en dat was zoeken!!!! en lezen!!! en opletten!!! en dan nog niet helemaal goed lopen. En dan een vaag graspad!!!! moet dat goed gaan bij ons????
Maar zoals pas iemand tegen ons zei: jullie moeten wat meer vertrouwen in jezelf krijgen, dus we gaan over een vaag graspad naar een lage duinpan! Wat een duinpan is? Ik heb het opgezocht en ga het niet meer vergeten, wil je het ook weten, klik hier

En dan zien we het eerste damhert staan, we zullen er nog veel meer gaan zien vandaag.


Het eerste deel van de routebeschrijving is nog best wel te doen, ook al twijfelen wij soms. We gaan even van de route af want we zien een aantal "mannen" die zich aan elkaar meten, jammer genoeg kreeg ik dat niet op de foto, het was net te ver weg en een statief had ik niet bij me. Misschien eens over nadenken of ik een lichtgewicht dingetje kan aanschaffen en kan meenemen.


Op de paaltjes van de AWD staan steeds allerlei "spreuken". Zoals hieronder.


Best toepasselijk voor ons. En dan staan we te luisteren en te luisteren, horen we het goed en waar zijn die mannen dan die dat geluid maken??? We horen ze wel maar kunnen ze nog niet ontdekken. 
Het is ook echt een fantastische dag, heerlijk weer, een zonnetje en dan gaat de jas gewoon uit. 


We hebben echt heel vaak stil gestaan en heel veel foto's gemaakt en heel vaak staan luisteren, zo mooi!!



En zo komen we de route volgend bij onze horeca rust! koffie to go! Bij de strandopgang Langevelderslag. We vinden met onze koffie in de hand een bankje en gaan daar lekker onze koffie drinken en onze boterham eten. 
Na de lunch gaan we het strand op. Het is echt fantastisch weer.


Na een heerlijk stuk op het strand geeft de route toch aan dat we het strand moeten verlaten bij "Afslag 28". En dat is een strandopgang!!! Niet te geloven.


En dan komt het!!! In de routebeschrijving staat al: "Goed opletten" en "volg het paadje aandachtig" en dat op een route van kletsende wandelmaatjes/maatjes die heel veel met elkaar delen!!! Maar we zijn gewaarschuwd en doen onze uiterste best!! Dat wordt beloond want we blijven op de route en lopen niet verkeerd, dus komen we bij het draadhek en bij het mulle ruiterpad.


Wat een super wandeltocht is dit!!! En wat lopen we te genieten!! Na wat korte stukjes komen we op een ruiterpad van 3 km. En dat is echt een natuurpad midden door het gebied. Hier zijn geen andere paden en hier genieten we van alles om ons heen. Wel pittig zwaar, maar dat is het waard.



En dan na heel veel stilstaan en heel veel luisteren, toch waar we op hoopte en waar we zolang op liepen te wachten!
Kijk en luister naar deze opname, erg ingezoomd en met veel ruis van de wind maar........


We lopen verder en hebben nog geen 5 stappen gezet of we staan weer te fotograferen.


Het ruiterpad gaat verder en ik heb aan het begin op mijn horloge gekeken op hoeveel kilometers het stond, dat maakt het wat gemakkelijker om te bepalen of je al aan de 3 kilometer zit. En het werkt.
Ik maak natuurlijk nog foto's.



En zo komen we bij het pompstation. We steken hier het kanaal over en gaan langs het kanaal verder. We maken niet zoveel foto's meer en ga moe maar voldaan en blij voor zo'n mooie dag richting de uitgang waar de auto staat geparkeerd. We hebben de route die wel duidelijk is geschreven maar soms heel onduidelijke paadjes heeft die gevolgd moeten worden.


De routebeschrijving gaf 19 km aan, mijn Garmin horloge meldt 19,5 km aan. De routebeschrijving gaat naar de bushalte en wij stoppen bij de ingang waar het parkeerterrein is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten