Totaal aantal pageviews

donderdag 9 februari 2023

45e Winterserie CWSV Prinses Marijke 4 februari 2023

 


Vandaag gaan we weer naar Geldermalsen voor 25 km. De vorige keren had ik steeds iets aparts, of de auto had een eigen mening of de navigatie ging zijn eigen weg. Vandaag daarom maar de route rijden via de telefoon navigatie en dat ging heel goed. Zelf wel even meekijken en meedenken. De afspraak was om allemaal om 08,15 uur aanwezig te zijn zodat we om 08.30 uur van start kunnen gaan. En dat lukt voor mij heel gemakkelijk deze keer. Als ik van het parkeerterrein af loopt, zijn Willem en Annette er ook net. Met z'n drieën gaan we ons inschrijven en dan komt iedereen binnendruppelen. Een groot groep vandaag, Thea, Ria, Reina, Piet en Edwin. We kunnen zelfs deze keer pinnen bij het inschrijven. Monique heeft af moeten zeggen wegens ziekte. Beterschap Monique.


Vandaag gaat de route richting Buren een prachtig stadje. Maar voor we daar zijn!! En zoals we gewend zijn en denken dat het normaal is, de route is weer fantastisch gepeild!! Complimenten voor de organisatie.

We zullen vandaag geen schone schoenen houden, al vrij snel gaan we het eerste onverharde pad op. Achteraf blijkt dit pad nog wel mee te vallen, we krijgen later heel andere paden. En we zijn nog maar amper op stap of de stemming zit er in, nou??? stemming zeg maar gewoon het niveau van taalgebruik.....in Egmond zeiden we tegen elkaar dat we dat miste, maar nu dat ene wandelmaatje er weer bij is zijn we snel op stoom.


de eerste rust is vandaag vrij vroeg, na 8 km komt de rust in zicht. Maar eerst komen we nog langs 2 kerken, schuin tegenover elkaar. Ik grap nog als de ene kerk vol zit steek je over naar de buren voor een plekje en in de kerktuin is het voorjaar te zien.


Op weg naar de rust komen we ook allemaal wijnvaten tegen langs de weg. Hier is een wijnwandelroute. We komen langs de wijngaarden. En zo komen we bij Marijke's Fruitkorfje, hier gaan we rusten.

Na een heerlijke koffie met een plak ontbijtkoek en een sanitaire stop wordt het tijd om verder te gaan. De tocht gaat verder naar het centrum van Buren, wat een schitterende stadje is het toch.






Na het centrum van Buren gaan we weer de polder in om richting de volgende rust te gaan. De rust is gepland in het restaurant van de Pannenkoekenbakker. Uit ervaring zijn er een paar die daar liever niet heen gaan. Het duurt daar allemaal erg lang. Er is nog een andere horecaplek en daar schuiven we aan. Na een heerlijke koffie gaan we weer verder, er zijn pas 12 km gelopen en al 2x keer gerust. Het lijkt wel oefenen op rusten. En wat we altijd zeggen is dit keer zeker het geval... het venijn zit hem in de staart. Wat zal ik zeggen over dit stuk van de route, kijk zelf maar naar de foto's en oordeel. Eén ding is zeker, de bagger zat spreekwoordelijk achter mijn oren.

Ondertussen hebben we een extra zool van de klei en dan komen we aan in Buurmalsen bij de laatste rust. De dames van de rust locatie zijn blij met de wandelaars, maar ze vragen zich af of men thuis ook niet de schoenen uitdoet. Nou thuis wel, maar tijdens het wandelen niet hoor.

De laatste 5 km gaan gelopen worden. We verlaten Buurmalsen en gaan nog een stukje lopen, door Geldermalsen terug naar de start/finish. Nog een enkel plaatje van de tocht. Het was weer een fantastische tocht met mooi weer en met super gezellige wandelaars.

We melden ons af, drinken nog wat en dan wordt het tijd om op te stappen. Het was een super gezellige dag met een gezellige groep wandelaars. Volgende week zien we elkaar weer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten