Totaal aantal pageviews

zondag 23 april 2017

Bloesemtocht 22 april 2017


Vandaag ga ik met ruim 30.000 andere wandelaars naar Geldermalsen voor de Rode Kruis Bloesemtocht. Het is dit jaar de 25ste keer dat de tocht georganiseerd wordt. Omdat ik niet vanaf Woerden met de trein naar Utrecht kan, vertrek ik vanaf Breukelen. Ik vertrek daarom later dan vorig jaar. Vorig jaar ging ik vanaf Woerden en was ik om 07.36 uur in Geldermalsen. Nu kom ik pas om 07.59 uur in Geldermalsen zijn.
Cees brengt mij naar Breukelen, dat is heel fijn, ik zie wel hoe ik terug reis en zonodig wordt ik dan weer opgehaald.


Als ik op het station aankom, kan het al niet meer mis gaan. Zoals iemand zei, verdwalen lukt niet vandaag als je met de trein reist. Allemaal mensen met rugzakken en wandelschoenen. De conducteur vraagt ook nog in de trein wat we gaan doen, we zien er volgens hem niet uit als mensen die een dagje gaan shoppen.
We vertellen hem wat we gaan doen en hij wenst de hele trein een fijne dag toe. In Utrecht stappen we met z'n allen over en ook hier lukt het je niet om met de verkeerde trein mee te gaan.
In de trein krijg ik een berichtje van Ria, dat zij vandaag niet komt. Mark heeft vannacht een ongeluk gehad en zij blijft thuis om Mark op te wachten.
Ook van André krijg ik een berichtje of ik vandaag in Geldermalsen loop en dat bevestig ik positief. André is met Michel al gestart als ik nog in de trein zit. André vraagt nog wel met wie ik ga lopen. Ik geef aan dat Ria net afgemeld heeft, maar ik had ook nog met Anja en Gerie afgesproken dus dan gaan we met z'n drieën op pad.

Op het station in Geldermalsen is het al druk en we worden welkom geheten door een team van de NS. Ik herinner me dit nog van vorig jaar.


Dan ga ik op zoek naar Anja. We hebben duidelijk een plek afgesproken, dus dat kan niet misgaan, maar het is altijd fijn als je elkaar hebt gevonden. Van Anja kreeg ik al een berichtje dat ze op de afgesproken plaats staat. Dus dat gaat goedkomen.
Ik vergeet net als vorig jaar mijn gps aan te zetten en kom daar weer na een kilometer of 3 achter.
Na het scannen van ons startbewijs worden we getrakteerd op een appel. Die gaat er bij mij wel in en ik begin er gelijk aan.

Het is lastig om andere foto's te maken dan andere jaren. De route is gelijk alleen bloeit er een andere vrucht. De peer en kers is uitgebloeid, maar de appel staat nu volop te bloeien. We komen zelfs al seringenstruiken tegen die in bloei staan.
Ook de fruitbomen moeten regelmatig vernieuwd worden om goede vrucht te blijven dragen. Een mooi voorbeeld hiervan in 1 van de eerste boomgaarden.


We gaan weer verder en hebben weer van alles te kletsen. Ook al hebben we elkaar pas 14 dagen geleden gesproken.
Vorig jaar was er veel meer regen gevallen in de dagen voor de bloesemtocht. Het heeft nu veel minder geregend en het is ook al meer warm weer geweest. Toch heb ik voor alle zekerheid vandaag mijn hoge wandelschoenen maar aangedaan. Op het parcours zijn best stukken onverhard door een boomgaard heen en ik ga snel door mijn enkel als ik ongelijk sta. Dus uit voorzorg stevige wandelschoenen.En dan komt de eerste molen alweer in het zicht. Er zijn stukken van het parcours die ik mij niet kan herinneren maar het meeste wel.


We hebben besloten om 2 pauzes te houden. 1 keer om koffie te drinken en dan later een pauze om te lunchen. Omdat ik andere jaren heerlijk op een terras aan het water heb gezeten met een stuk appelgebak wil ik dit ook dit jaar weer graag doen. Alleen waar was dat ook al weer. Ik weet dat het zeker op de helft van het parcours was, maar twijfel nu toch. Omdat Gerie aangeeft onderhand wel te willen gaan zitten besluiten wij eerder te stoppen voor koffie met... maar helaas hier geen appelgebak, we moeten het met een gevulde koek doen.
Later komen we toch langs de rust die ik bedoel en voor volgend jaar, laat ik me niet meer beïnvloeden dan lopen we door naar het lekkerste appelgebak.
Van de genoten rust geen foto gemaakt. Er waren wel andere kodakmomenten die ik kan delen.


De lunchrust gaan we in de theetuin "De Pastorie" doen. Daar ben ik vorig jaar voor het eerst geweest en Anja kent deze rust ook. We hebben er allebei goede herinneringen aan. Vorig jaar heb ik hier een regenbui gehad. Nu is het droog. Wel speurt Gerie of er nog regen komt.
Het is klokslag 12.00 uur als we hier zijn. We genieten van het moment rust en van de heerlijke soep.


Omdat er bij de rustlocatie een lange rij voor het toilet staat, besluiten we even door te lopen om bij de rustlocatie van de organisatie naar het toilet te gaan. Volgens het boekje moeten we op dit punt nog een kilometer of 9. Op dit stuk van de route hebben we het windje in de rug. Er beginnen wat donkere wolken over te trekken. Hopelijk blijft het bij dreigen.

Als we de A2 onder door zijn dan begint het serieus wat te spetteren. Maar voor mij  niet genoeg om een jasje aan te trekken.


Dan komen we weer terug bij bruggen van defensie. Defensie heeft 2 bruggen voor ons neergelegd om de Linge over te steken. Vanmorgen zijn we er al overgekomen maar nu op de terugweg neem ik toch wat foto's. Ik zie dat hier de Duitse militairen aanwezig zijn.


Op de rust Kievit is het heel wat drukker dan vanmorgen toen wij er overheen kwamen. Gelukkig is het dijk op niet glad en komen we al klimmend op ons eigen tempo boven. Even op elkaar wachten en dan gaan we verder voor het laatste stuk.


Dan komen we langzamerhand op de route van de kinderwagens. Hier gaat het allemaal niet meer zo snel. Het inhalen is ook niet altijd een succes. Ook al vertelt een mevr. dat we moeten "ritsen". Volgens mij moet ze het ritsen nog leren en loopt ze te dringen en zich overal tussen de dringen.
Dan gaat het Deil door, waar fietsers zich afvragen wat er vandaag te doen is. We lopen te gekken, soms een optocht voor koningsdag? of sinterklaasoptocht? of carnavalsoptocht? of toch een heuse lampionnenoptocht? En vreemd toch dat de weg afgezet wordt en dat er verkeersregelaars staan. Doe je dat voor ruim 30.000 wandelaars?
En dan zijn de veilinghallen weer in zicht, we melden ons af, halen onze herinnering op, ik haal mijn herinnering van glas op, een stempel in het wandelboekje en dan gaan we heerlijk even zitten en genieten van een drankje. Als het drankje op is, besluit ik de trein op te gaan zoeken. Eerst haal ik nog bakjes aardbeien op. En daar zie ik nog een koorlid die met aardbeien loopt te gooien.
Met de trein van 15.30 uur vertrek ik weer richting Utrecht/Breukelen.
Het was een gezellige dag met Anja en Gerie. Jammer dat Ria er niet was en dat ik de anderen misgelopen ben. Volgende tocht gaan we vast weer met elkaar lopen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten