Totaal aantal pageviews

dinsdag 18 juni 2019

Kippenloop 15 juni 2019




Vandaag staat de Kippenloop gepland. Op 1 januari gaat de inschrijving altijd open en na anderhalve dag is dan de deelnemerslimiet bereikt. Ik had dus op 1 januari ingeschreven en een flink bedrag voor deze inschrijving betaald. De weersvoorspellingen waren niet bijzonder goed, maar we gaan er het beste maar van maken. Anja slaapt vannacht bij mij omdat ik gisterenavond toch bij haar langskwam en dat scheelt 's morgens weer in tijd.
Maar als de wekker afloopt om 04.45 uur hoor ik het al!! Plensregen!!! Buienradar geraadpleegd, dat ziet er verschrikkelijk slecht uit!!! Maar we hebben met Silvia afgesproken op de carpoolplaats dus we gaan. Ik neem voor de zekerheid mijn grote poncho mee.
Op de carpoolplaats stappen we over bij Silvia in de auto en ook al is het slecht weer en vreselijk veel regen, de stemming zit erin.
Dan komen we aan in Katwijk om 06.30 uur. Het is erg rustig, bijna geen auto te bekennen. Een bijna leeg parkeerterrein. Silvia moet even een sanitaire stop maken en daarna gaan we besluiten wat we gaan doen. Er zijn wel wandelaars die van start gaan, maar wij denken aan onze spieren en aan de Nijmeegse vierdaagse die over 4 weken van start gaat. Nu een blessure oplopen, betekent niet starten in Nijmegen en dat hebben we er niet voor over. Er wordt nog eens op buienrader gekeken en de verwachting is dat het vanaf 09.00 uur beter gaat worden. We kunnen dan niet meer starten op de 42 km maar nog wel op de 25 km.
De auto wordt gekeerd en we rijden het parkeerterrein weer af. We gaan op zoek naar een tentje wat open is en waar ze koffie hebben. Dat valt nog niet mee. Maar uiteindelijk vinden we een filiaal van Bakker Van Maanen en daar worden we warm onthaald.
We gaan daar heerlijk binnen zitten en kiezen voor koffie met een croissant. We nemen nog een kopje en dan begint het droog te worden. Nog even een sanitaire stop en we gaan richting de start van de Kippenloop. Normaal staat het parkeerterrein rond 07.00 uur vol, maar nu is er om 08.45 uur nog plek genoeg. We parkeren de auto en gaan ons aanmelden. De vrijwilligster ziet dat we een startkaart hebben voor de 42 km en ruilt hem kosteloos om voor de 25 km. Normaal mag je daar voor betalen staat mij bij, maar met zo weinig deelnemers kan er zeker iets extra's.
Gewapend met een goed humeur en een route beschrijving voor de 25 km gaan we op stap.


Owwja, de Kippenloop in Katwijk??? Je verwacht de Kippenloop in Barneveld. Tja  het heeft wat uitleg nodig en die vind je hier
Het is dit jaar dus de 15de editie van de Kippenloop. Een paar foto's om te laten zien hoe het weer was toen wij gingen starten.



Er was al heel wat regen gevallen en dat was te merken op de wandelpaden. Soms moesten we langs de plassen een goed heen komen zoeken.


We gaan met het gebruikelijke rondje naar de boulevard en na 4 km bij de stempelpost van de Reddingsbrigade. Hier krijgen we een krentenbol en kunnen we koffie of thee krijgen. Maar vocht hebben we genoeg. Het is nog steeds niet droog. We gaan het strand op om richting Wassenaar te lopen. Het strand is breed en we kunnen over het harde strand lopen omdat het eb is.


Langs het strand is het heerlijk lopen. Ook al is het niet helemaal droog, we genieten. Hier en daar zie ik een kwal liggen, maar ik heb er geen foto van gemaakt. Veel wandelaars hebben op mooi weer gerekend en lopen in een korte broek. Maar met de regen is dat best nog wel fris, het voordeel is dat je geen plakkende broekspijpen aan je benen hebt.



En dan komen we bij de volgende stempelpost aan, de eerste 9 km zitten er op en we gaan even rusten en een sanitaire stop maken. We worden op elke stempelpost verwend met wat lekkers en ook hier. Er worden bananen uitgedeeld en je kunt van alles aan drinken krijgen. Omdat het allemaal "koud" drinken is sla ik over. Maar de banaan pak ik aan en die eet ik heerlijk op tijdens de rust.


Bij Wassenar verlaten we het strand en gaan we door de duinen terug richting Katwijk. Maar voor we weer in Katwijk zijn, maken we nog een tochtje door de duinen. Voor we bij het Panbos komen gaan we eerst richting de tankwal. Wil je meer over de tankwal weten,  klik hier
Ook hier kunnen we op de duinpaden merken dat het heel veel heeft geregend. Regelmatig moeten we een droog heenkomen zoeken langs de mega plassen die er staan. Maar het is gelukkig wel droog geworden en af en toe probeert de zon terrein te winnen. Dan is het ook direct super warm.


Deze wandeltocht is altijd super verzorgd en we komen regelmatig langs waterposten. Normaal zouden we hier onze waterflesjes vullen maar vandaag kunnen we het met een bekertje water af.


De route is ons wel bekend, maar we genieten er steeds weer van. Dan spreek ik 2 wandelaars die vanmorgen om 06.30 uur in de stromende regen zijn gestart. Ze vertellen mij dat ze nagenoeg weer droog zijn, alleen de sokken zijn nog nat. Bij een volgende rust willen zij droge sokken aantrekken. Na een volgende plas lopen we ieder weer verder.

.


Wil je weten wat het Panbos is? .klik hier
Als we over de loopbrug zijn, zijn we bij de rust Panbos. Daar kunnen op een uitgereikte bon een kippenpootje krijgen. Maar aangezien ik geen kluiver ben, heb ik daar niet zoveel trek in. Silvia heeft al verschillende keren vertelt van het theehuis wat er ook is. En we besluiten naar het theehuis te gaan voor een soepje. Een wandelaar hoopt dan een tomatensoepje aan te treffen, maar...………. het is een beetje vreemd soepje, iets van kropslai of zoiets. Het is groen en romig, maar wel erg saai of slai?


Ook bij de kippenpootjes hebben we op meer wandelaars gerekend. Er zal wel veel overblijven dit jaar. Wij lopen ook door en na een stuk langs een weg te hebben gelopen gaan we weer de duinen in.
Hier komen ook de wandelaars van de 42 km erbij.
En zo lopen we naar de stempelpost "Draaihek". Hier is altijd soep te krijgen, maar die slaan wij over. Het is kippensoep zoals altijd.


De tocht gaat langs de grote camping en zo komen we weer op de boulevard. We komen via een ander pad als vanmorgen weer terug in het centrum van Katwijk. Op het Andreasplein is de finish. De rode loper is voor ons uitgelegd. Hier wordt de startkaart voor de laatste keer geknipt en dan krijgen we de medaille om gehangen.



Hoewel het vanmorgen vroeg leek of de tocht in het water zou vallen was het toch ook vandaag de moeite waard! Er staan weer 25 km op de teller en geen blessure opgelopen, dat is ook belangrijk. We kunnen nog kibbeling of haring halen. Ik geef mijn bonnetjes af en Anja en Silvia smullen van de vis.
Dan gaan we nog even heerlijk op een terras zitten en genieten in het zonnetje van onze koffie.
Daarna gaan we de pendelbus opzoeken en worden we teruggebracht naar het parkeerterrein waar de auto staat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten