Totaal aantal pageviews

maandag 8 juni 2020

Ullingse Bergenroute 23 mei 2020




Vandaag ga ik met Cees een knooppuntenroute lopen. Op de camping een route uitgezocht. Ik heb er echt zin in, eindelijk weer eens in een andere omgeving lopen.


Vanaf de camping kunnen we direct de knooppuntenroute oppakken. Het is even goed opletten, we lopen eerst in het kabouterbos. Leuk voor de kinderen.
Dan komen we bij knooppunt 53  We pakken de tocht op, maar dan gaat het toch mis we denken niet te direct.


En omdat we niet te direct afslaan, lopen we een behoorlijk stuk verkeerd, maar zien we wel een mooi stukje zandvlakte.


We lopen terug en zien dan dat er direct van ons werd verwacht dat we rechts gingen en wij hadden een volgend pad gepakt.
Het is een prachtige route door de bossen, nu we de goede knooppunten hebben gevonden. De varkensbegraafplaats die in de routebeschrijving staat heb ik niet gezien.

 En dan lopen we het bos uit de hei op. Ook dit is  verrassend ook al heb je van te voren de folder al doorgenomen. We komen bij de Blue Lagoon, een drinkplaats voor dieren.

 
We lopen het bos weer in en als we al ruim over de helft zijn, gaan we even rusten. En dan valt het op dat er een behoorlijke donkere lucht aankomt. Buienrader wordt geraadpleegd en het blijkt dat er een stevige bui aankomt. We gaan snel verder, maar het gaat ons niet lukken om voor de bui weer op de camping te zijn.


Als we eenmaal het bos uit zijn, begint het harder te waaien en dan houden we het echt niet meer droog.
Het waait echt loeihars, best een beetje eng, ik heb moeite om op het smalle pad te blijven lopen.



Gelukkig is de bui even snel weg als hij kwam en kunnen we later onze poncho weer opbergen en na nog een keer te hebben gerust, lopen we het laatste stuk van de route.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten