Totaal aantal pageviews

zondag 18 oktober 2020

Landgoedwandeling Ommen 17 oktober 2020

 


Vandaag gaan we aan de wandel, gisteren kwam het qua tijd niet uit, omdat niet alles op mijn werk vlotjes verliep. En ik moest wachten op het klaarzetten van bestanden en dat liep niet echt op rolletjes.

Maar nu, na de koorrepetitie van het Onlinekoor is het dan zover. We gaan met de auto naar het station in Ommen want daar start de route. Ik heb de route gevonden op de WandelZoekpagina.



Wij lopen eerst naar de ijskelder van Landgoed Het Laer. Daarin werd vroeger het ijs uit de gracht bewaard. Dat werd verstrekt aan het toenmalige Groene Kruis en uiteraard ook voor eigen doeleinden gebruikt. Tegenwoordig overwinteren er vleermuizen.

We lopen verder om zo langs het landgoed Het Laer te lopen. Het valt op dat het niet symmetrisch is.

We gaan langs de vijvers en komen zo bij de Wolfskuil terecht

De Wolfskuil??? Benieuwd naar het verhaal? Volgens de overlevering zou eind 17e eeuw op de Archemerberg aan de overkant van de Regge een dienstmeid uit Dalfsen zijn verscheurd door een wolf. En natuurlijk komen we nu in het bos ook weer veel mooie paddestoelen tegen.







Het is echt een fantastische route en ook al is het geen "paaltjesroute" of een ander soortgelijke uitgezette route, het klopt en prima te volgen op papier. Ik heb alleen de beschrijving bij me, het gpx bestand niet op mijn gps gezet. En zo komen we bij de Steile Oever terecht. Hier is een dode rivierarm van de Regge, Het wordt tijd voor ons meegenomen lunch. Ik heb warm water bij me, dus we genieten van een beker drinkbouillon bij onze boterham.


We lopen verder en komen over een groot scoutingsterrein en gaan richting kasteel Eerde. We komen langs de voormalige dienstwoning De Drie Sparren. Wil je meer weten over kasteel Eerde,  klik hier



Daarna komen we langs de grafkelder van de familie Van Pallandt. 


De route gaat verder en we komen bij de Besthmener ven. Hier is het echt super mooi, maar wel wat drukker dan we gewend zijn op de route. Even wachten tot we echt dicht bij het water kunnen komen.



We pakken hier geen terrasje, maar een bankje voor fruit en drinken uit de rugzak. Na de rust gaan we verder want we moeten de Besthmenerberg nog op.
We komen bij het openluchttheater, er is er echt helemaal stil, en moeten via de trap naar boven. Dan nog een stukje klimmen en ze zijn boven. We gaan de uitkijktoren niet op. Er zijn al mensen boven.


Nadat wij van het uitzicht hebben genoten gaan we de afdaling inzetten. De afdaling gaat over de hei,

Nog wat asfalt en we lopen Ommen binnen en komen zo weer bij het station. Daar staat onze auto en we gaan na een heerlijke wandeltocht terug naar ons vakantie onderkomen.





 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten