Totaal aantal pageviews

zondag 3 oktober 2021

1e Elstars Najaarstocht 18 september 2021

 


Vandaag staat er zowaar weer een wandeltocht in de agenda. De Dam tot damwandeltocht is afgelast, maar gelukkig zijn er nog meer georganiseerde wandeltochten. Er is nog niet heel veel keuze, maar de eerste georganiseerde tochten zijn er weer.

Met mijn wandelmaatje afgesproken dat we samen naar Elst gaan. Het lukt niet om vroeg te verstrekken dus ik zorg dat ik om half 9 in De Meern op haar wacht. Eerst moet Silvia nog even een EHBO-klusje oplossen onderweg en even over half negen komt zij aan, we gaan samen verder en een uurtje later staan we in Elst. Daar staan de parkeerwachters ons op te wachten en wijzen ons een parkeerplek. We krijgen buiten een kaart om in te vullen en kunnen ons binnen aanmelden en de kosten betalen. Met de route omschrijving op zak gaan we op stap.

We maken eerst een rondje van 5 km om daarna weer op de start/finish locatie aan te komen, tijd voor een sanitaire stop. Dan gaat ook het jasje uit en de broekspijpen eraf, die kunnen mooi in de auto en we gaan aan het echte werk beginnen. 

 Het maakt de dames en sommige jonge heren niet uit dat wij wat laat zijn, ze staan als fan ons aan te moedigen.


Vandaag lopen we veel in het park Lingezegen. En daar komen we langs een leuk project, "Colorfield Performance". Vanuit de lucht ziet het er zo uit:


Van dichtbij heb ik ook een aantal foto's gemaakt.


We lopen verder door Park Lingezegen en gaan de Spoorbrug Hoge Noot over. In de verte zien we de toren van Elst. Ik heb even zitten googelen op de brug en de brug is er nog niet zolang. In 2020 is de brug officieel in gebruik genomen  Wil je er ook wat meer over weten? klik hier 

Over de brug De Hoge Noot komen we op een bekender terrein, herinneringen aan de N4D komen boven. Wij raadplegen de routebeschrijving en zien dat we op de 13 km en op de 17 km een rust hebben. Dat zijn rustposten van de organisatie, prima, maar wij besluiten om de eerste rust iets eerder te nemen en gaan voor koffie en een sanitaire stop naar het bekende restaurant "De Woerd".

Genoten van de koffie en de bijlage, gaan we weer verder. De meeste wandelaars zijn al minste een uur geleden hier langs gekomen, wij lopen echt in de staart, maar genieten van een gepijlde tocht. Als ik later thuis de routebeschrijving na leest, denk ik waar is dat, welk bruggetje? welk pad? en als dat zo is, mag je stellen: prima verzorgde tocht, complimenten!!!

We naderen de rust van de organisatie, daar kom ik een bordje tegen waar niet iedereen zich aan stoort want het is hier best uitkijken als we over het viaduct lopen.


Bij de rustpost krijgen we fruit en dan gaan we direct verder want we hebben net al heerlijke koffie op. Voor onze boterhammen vinden we het nog te vroeg, die eten we liever over een uurtje op en zo gezegd zo gedaan, na een praatje gaan we weer.


Ik verbaas me over het gebied, wat een uitgestrekt park en ook al lopen we allemaal vierkantjes, dat is later goed te zien op Strava, we lopen bijna niet over wegen waar verkeer komt. Een paar keer moeten we punten oversteken waar het druk is en dan staan er verkeersregelaars, super geregeld hoor! Als we voor de tweede keer bij de rustpost aankomen, wordt er al opgeruimd, we zijn echt bijna de laatste. We eten onze bammetjes en besluiten weer verder te gaan. 

Elst, de eerste dag van de N4D en dan komen we in de wijk waar we altijd vanuit Elst op de terugweg naar Nijmegen door komen. Niet helemaal door dezelfde straten, maar het scheelt niet veel. 

Na 26 km worden we door een heuse finish boog verwelkomt. De tocht zit erop en er wacht een mooie medaille en een stempel in het wandelboekje op ons.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten